Home
Vejledning i tilpasning af Bates og Wintec sadler.

Ønsker du at se eller købe nogle af varerne - giv os et kald/email og vi åbner butikken.

Hvorfor ikke tilpasse din egen sadel – med Wintec og Bates systemet er det nu også blevet ”gør det selv arbejde” det er ikke svært og resultatet bliver super.

På alle Bates og Wintec sadler med sadelnumre der starter
med 11 og højere kan du let gøre det selv.

Vejledning:
1.
Først skal det rigtige kopjern vælges – brug en kopjernmåler eller hold kopjernet over hestens manke. Størrelserne går fra ekstra smal til ekstra wide. De mest almindelige er normal -medium wide og wide. Vælg et jern som er til den store side. Fjern de to sadeløjer foran og kom ind til kopjernet. Afmonter jernet og sæt det nye i på samme måde som det gamle sad. Der ligger en vejledning i kassen med kopjernet med trin for trin visning.

2.
Læg sadlen på hesten og se om den passer hen over manken – husk ikke for snæver.

3.
Nu skal balancen findes. Det midterste punkt i sadlen skal være det dybeste punkt. Bagvindslen skal være på højde med eller over forvindslen afhængig af sadeltypen. Bemærk, hvor meget sadlen eventuelt skal hæves bagtil. Prøv at vurdere det i cm. Hver cm kræver 4 mm indlæg i sadlen. Det mest almindelige er 8 mm, men der kan også kræve mere. Sadlen åbnes nu igen fortil ind til kopjernet og nu åbnes velcroen ned langs sadelpuderne. Det er stærk velcro, så der skal lidt fingerkræfter til. Der lægges nu en Easy change Pad i ønsket tykkelse helt ned i bunden af lommerne. Sørg for at den kommer helt bag ud og rettet op så den kommer fri af velcroen, når den skal lukkes igen. Easy Change indlægget skal vende med teksten opad (væk fra hesten). Luk velcroen igen – sørg for at den kommer helt over så puden er stram og fin. Saml sadlen for nu er det tid til en prøvetur.

4.
Du skal op i sadlen for at se om tilpasningen har været OK. Sadlen skal ligge i balance under ridningen og den må ikke løfter sig bag til – selvfølgelig skal den fjedre.

5.
Heste med indfalden manke skal have et indlæg foran for at kompensere for den manglende fylde. 4 mm er det normale, men kan gå op til 8 mm, hvis der mangler meget. Et 4 mm er også godt hvis sadlen er lidt snæver fortil.

6.
Easy Change pad'ne er vælges som et enkelt indlæg eller kombineres ved at lægge 2 oven på hinanden, for at opnå den rette tykkelse.

Denne You Tube video demonstrerer ganske enkelt hvordan det gøres https://www.youtube.com/watch?v=rNHtxikxe20

Her er en video som demonstrerer korrektion af sadlen
https://www.youtube.com/watch?v=ikDxzSxQ0rg

Videoerne viser brug af et Easy Change midter indlæg – dette fås, men bruges yderst sjældent.

En billedserie findes her med step for step billeder http://www.easychangefitsolution.com/adjusting_your_saddle/making-adjustments-to-your-saddle.html

7. Har du problemer giv os et ring

Adresse:
Avderødvej 22, 2980 Kokkedal

Mailadresse:
mail@avderod-ridesport.dk

Telefon:
48280371 eller mobil 28357116